biff ingefära soja

sallad frukt wokad sås lime 220 kalorier/portion

yakiniku
4 portioner 425 kalorier/portion
800 g entrecote
1 dl lök purjo
marinad
1 ½ dl soja
2 msk mirin ris vin
½ dl sake/½ dl sherry torr
1 klyfta vit lök pressad
2 msk honung
1 msk ingefära riven
1 msk olja raps
gör så här
# Låt entrecôten halvtina.
# Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
# Blanda alla ingredienserna till marinaden.
# Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
# Låt marinera i minst 2 timmar.
# Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
800 g entrecote
1 dl lök purjo
marinad
1 ½ dl soja
2 msk mirin ris vin
½ dl sake/½ dl sherry torr
1 klyfta vit lök pressad
2 msk honung
1 msk ingefära riven
1 msk olja raps
gör så här
# Låt entrecôten halvtina.
# Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
# Blanda alla ingredienserna till marinaden.
# Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
# Låt marinera i minst 2 timmar.
# Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
wok kyckling
4 portioner 245.5 kalorier/portion
400 g filé kyckling bröst
½ dl olja raps
1 paprika röd strimlad
1 paprika gul strimlad
1 lök purjo liten strimlad
200 g böngroddar
marinad
2 tsk ingefära riven
3 msk soja
2 msk saft lime färsk pressad
3 msk sås chili sweet thai
gör så här
skär köttet kyckling i stora strimlor. blanda soja saft lime färsk pressad sås chili sweet thai ingefära riven till en marinad och lägg kyckling strimlor i marinaden.
hetta upp olja raps i en wok panna lr i en stor stek panna. fräs upp lök purjo paprika röd paprika gul på hög värme under om rörning. lägg kyckling bitarna i wok pannan lr lägg kyckling bitarna i stek pannan. låt marinaden följa med kyckling bitarna i wok pannan lr låt marinaden följa med kyckling bitarna i stek pannan. lägg i bön groddar när kycklingen är genom stekt. servera.
400 g filé kyckling bröst
½ dl olja raps
1 paprika röd strimlad
1 paprika gul strimlad
1 lök purjo liten strimlad
200 g böngroddar
marinad
2 tsk ingefära riven
3 msk soja
2 msk saft lime färsk pressad
3 msk sås chili sweet thai
gör så här
skär köttet kyckling i stora strimlor. blanda soja saft lime färsk pressad sås chili sweet thai ingefära riven till en marinad och lägg kyckling strimlor i marinaden.
hetta upp olja raps i en wok panna lr i en stor stek panna. fräs upp lök purjo paprika röd paprika gul på hög värme under om rörning. lägg kyckling bitarna i wok pannan lr lägg kyckling bitarna i stek pannan. låt marinaden följa med kyckling bitarna i wok pannan lr låt marinaden följa med kyckling bitarna i stek pannan. lägg i bön groddar när kycklingen är genom stekt. servera.
cake cheese hallon
12 portioner 294 kalorier/portion
5 kex digestive
1 ½ dl vete mjöl
2 msk strösocker
125 g smör i kuber
1 äggula
fyllning
200 g ost philadelphia
1 3/4 dl grädde
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vanilj socker
1/2 citron skal rivet
1 msk saft citron färsk pressad
225 g hallon fryst
Sätt ugnen på 175°. Kör kexen i matberedare till fina smulor. Blanda ner mjöl, socker och smör och kör till en smulig massa. Tillsätt äggula och kör ihop till en deg. Kexen kan också rivas på den fina sidan av rivjärnet eller smulas i en mortel och sedan blandas degen snabbt ihop med fingertopparna.
2. Lägg degen i en form (24 cm i diam) med löstagbar kant. Strö över lite vetemjöl och tryck ut degen i formen. Låt vila i kyl ca 30 min.
3. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12-15 min. Rör ut philadelphiaost med grädde och tillsätt sedan resterande ingredienser till fyllningen. Vispa fyllningen slät eller kör med stavmixer.
4. Häll fyllningen i pajformen och grädda ytterligare 30 min. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 min. Låt svalna.
Servera med färska bär.
5 kex digestive
1 ½ dl vete mjöl
2 msk strösocker
125 g smör i kuber
1 äggula
fyllning
200 g ost philadelphia
1 3/4 dl grädde
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vanilj socker
1/2 citron skal rivet
1 msk saft citron färsk pressad
225 g hallon fryst
Sätt ugnen på 175°. Kör kexen i matberedare till fina smulor. Blanda ner mjöl, socker och smör och kör till en smulig massa. Tillsätt äggula och kör ihop till en deg. Kexen kan också rivas på den fina sidan av rivjärnet eller smulas i en mortel och sedan blandas degen snabbt ihop med fingertopparna.
2. Lägg degen i en form (24 cm i diam) med löstagbar kant. Strö över lite vetemjöl och tryck ut degen i formen. Låt vila i kyl ca 30 min.
3. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12-15 min. Rör ut philadelphiaost med grädde och tillsätt sedan resterande ingredienser till fyllningen. Vispa fyllningen slät eller kör med stavmixer.
4. Häll fyllningen i pajformen och grädda ytterligare 30 min. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 min. Låt svalna.
Servera med färska bär.
ringar smör
40 ringar smör 55 kalorier/ring smör
150 g smör
2 ½ dl vete mjöl
1 dl grädde
pensling
1 ägg vita
1 dl pärl socker
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör hål i mitten med till exempel äppelpipen.
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter.
150 g smör
2 ½ dl vete mjöl
1 dl grädde
pensling
1 ägg vita
1 dl pärl socker
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör hål i mitten med till exempel äppelpipen.
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter.
muffins choklad plommon
10 muffin choklad plommon 185 kalorier/muffin choklad plommon
2 ½ dl vete mjöl
1 tsk bak pulver
1 dl strösocker
1/2 apelsin skal rivet
50 g choklad mjölk hackad
4 plommon
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner majsoljan och mjölken.
2 Tillsätt den hackade chokladen och det rivna apelsinskalet.
3 Dela plommonen i bitar. Skeda upp smeten i cirka 10 små
muffinsformar. Lägg några plommonbitar i varje muffins.
4 Grädda på 200 grader i 12–14 minuter. Låt svalna.
2 ½ dl vete mjöl
1 tsk bak pulver
1 dl strösocker
1/2 apelsin skal rivet
50 g choklad mjölk hackad
4 plommon
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner majsoljan och mjölken.
2 Tillsätt den hackade chokladen och det rivna apelsinskalet.
3 Dela plommonen i bitar. Skeda upp smeten i cirka 10 små
muffinsformar. Lägg några plommonbitar i varje muffins.
4 Grädda på 200 grader i 12–14 minuter. Låt svalna.
paj plommon
4 portioner 150 kalorier/portion
8 plommon
1 dl vete mjöl
3/4 dl strösocker
1 krm vanilj socker
80 g smör
Sätt ugnen på 200°.
2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera.
8 plommon
1 dl vete mjöl
3/4 dl strösocker
1 krm vanilj socker
80 g smör
Sätt ugnen på 200°.
2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera.