ringar smör
40 ringar smör 55 kalorier/ring smör
150 g smör
2 ½ dl vete mjöl
1 dl grädde
pensling
1 ägg vita
1 dl pärl socker
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör hål i mitten med till exempel äppelpipen.
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter.
150 g smör
2 ½ dl vete mjöl
1 dl grädde
pensling
1 ägg vita
1 dl pärl socker
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör hål i mitten med till exempel äppelpipen.
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter.
Kommentarer
Trackback