yakiniku
4 portioner 425 kalorier/portion
800 g entrecote
1 dl lök purjo
marinad
1 ½ dl soja
2 msk mirin ris vin
½ dl sake/½ dl sherry torr
1 klyfta vit lök pressad
2 msk honung
1 msk ingefära riven
1 msk olja raps
gör så här
# Låt entrecôten halvtina.
# Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
# Blanda alla ingredienserna till marinaden.
# Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
# Låt marinera i minst 2 timmar.
# Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
800 g entrecote
1 dl lök purjo
marinad
1 ½ dl soja
2 msk mirin ris vin
½ dl sake/½ dl sherry torr
1 klyfta vit lök pressad
2 msk honung
1 msk ingefära riven
1 msk olja raps
gör så här
# Låt entrecôten halvtina.
# Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
# Blanda alla ingredienserna till marinaden.
# Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
# Låt marinera i minst 2 timmar.
# Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
Kommentarer
Trackback