Sparrispasta med skaldjur och plommontomatsås

4 portioner
1 kilo plommontomater
2 schalottenlökar hackade
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin alkoholfri
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk honung flytande
några blad salvia
salt
vitpeppar
400 g grön sparris ansad
300 g pasta penne
salt
lite olivolja
200 g räkor skalade
200 g blåmusslor utan skal
2 krukor basilika
100 g parmesanost riven
vitpeppar
gör så här

Fräs löken i olivoljan, tillsätt de grovhackade tomaterna, vinet, lagerblad, pressad vitlök, honung, salvia. Låt koka i cirka 10-15 minuter, smaka av med salt och vitpeppar. Sila såsen.

Koka pastan al dente i saltat vatten med lite olivolja. Häll av pastan. Hacka basilikan.

Stek sparrisen i olivoljan på medelvärme, tillsätt pastan och tomatsåsen. När allt är varmt tillsätt räkor, musslor och den hackade basilikan. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera i en djup tallrik, strö över parmesanost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0