Sparrispasta med skaldjur och plommontomatsås
4 portioner
1 kilo plommontomater
2 schalottenlökar hackade
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin alkoholfri
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk honung flytande
några blad salvia
salt
vitpeppar
400 g grön sparris ansad
300 g pasta penne
salt
lite olivolja
200 g räkor skalade
200 g blåmusslor utan skal
2 krukor basilika
100 g parmesanost riven
vitpeppar
gör så här
1 kilo plommontomater
2 schalottenlökar hackade
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin alkoholfri
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk honung flytande
några blad salvia
salt
vitpeppar
400 g grön sparris ansad
300 g pasta penne
salt
lite olivolja
200 g räkor skalade
200 g blåmusslor utan skal
2 krukor basilika
100 g parmesanost riven
vitpeppar
gör så här
Fräs löken i olivoljan, tillsätt de grovhackade tomaterna, vinet, lagerblad, pressad vitlök, honung, salvia. Låt koka i cirka 10-15 minuter, smaka av med salt och vitpeppar. Sila såsen.
Koka pastan al dente i saltat vatten med lite olivolja. Häll av pastan. Hacka basilikan.
Stek sparrisen i olivoljan på medelvärme, tillsätt pastan och tomatsåsen. När allt är varmt tillsätt räkor, musslor och den hackade basilikan. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera i en djup tallrik, strö över parmesanost.
Kommentarer
Trackback