Kyckling med ananas i sötsur sås
4 portioner
- 800 g kycklingfilé
- vetemjöl
- 1 burk ananas i spad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk krossad ingefära
- 1 dl gröna ärtor
- 1 msk potatismjöl
- 1,5 dl vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl tomatpuré
- 2 msk soja
- 3 msk socker
- 2 msk sesamolja
- matolja
- 2 msk smör
- Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
- Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten.
- Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund.
- Tillsätt potatismjölvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker, och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
- Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt c:a 3 msk ananasspad.
- Låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Servera med ris.
Kommentarer
Trackback