Kyckling med ananas i sötsur sås

4 portioner
  • 800 g kycklingfilé
  • vetemjöl
  • 1 burk ananas i spad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossad ingefära
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 3 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • matolja
  • 2 msk smör
    1. Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
    2. Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten.
    3. Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund.
    4. Tillsätt potatismjölvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker, och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
    5. Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt c:a 3 msk ananasspad.
    6. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
    7. Servera med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0