kryddstekta jätteräkor med soja chili dip
4 portioner
12 hela jätteräkor med skal
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 röd chilipeppar
1 kanelstång
5 hela kryddnejlikor
5 grovkrossade kryddpepparkorn
1 plommontomat
2 lime saft
salt
svartpeppar
4 kvistar bladpersilja
soja chili dip
2 dl lätt créme fraiche laktosfri
2 msk majonnäs
2 msk japansk soja
1/2 msk-1 msk sambal oelek
gör så här
Skala och skiva vitlöken tunt. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa någon minut. Skiva chilin tunt. Lägg i räkor, chili med kärnor, kanelstång, nejlikor och kryddpeppar i kastrullen. Rör om och stek ca 1 min. Skär tomaten i små bitar. Lägg i tomatbitar och häll på limesaft. Låt koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över. Blanda crème fraiche, majonnäs, soja och sambal oelek. Smaka av med salt. Servera dippen till jätteräkorna.
12 hela jätteräkor med skal
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 röd chilipeppar
1 kanelstång
5 hela kryddnejlikor
5 grovkrossade kryddpepparkorn
1 plommontomat
2 lime saft
salt
svartpeppar
4 kvistar bladpersilja
soja chili dip
2 dl lätt créme fraiche laktosfri
2 msk majonnäs
2 msk japansk soja
1/2 msk-1 msk sambal oelek
gör så här
Skala och skiva vitlöken tunt. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa någon minut. Skiva chilin tunt. Lägg i räkor, chili med kärnor, kanelstång, nejlikor och kryddpeppar i kastrullen. Rör om och stek ca 1 min. Skär tomaten i små bitar. Lägg i tomatbitar och häll på limesaft. Låt koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över. Blanda crème fraiche, majonnäs, soja och sambal oelek. Smaka av med salt. Servera dippen till jätteräkorna.
Kommentarer
Trackback