Kanderade äpplen

8 portioner
8 röda äppel
5 1/2 dl strö socker/5 1/2 dl strösötningsmedel
2 dl vatten
250 g glykos
1 krm ren ättika
blompinnar (ej impregnerade)
gör så här
  1. Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem.
  2. Stick in blompinnarna i äpplena.
  3. Koka strösocker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Rör ej i blandningen.
  4. Skumma av.
  5. Tillsätt glykos och låt koka 15-20 minuter.
  6. Sockret ska bli ljusbrunt och karamelliseras. Detta händer vid över 165 grader. Det kan vara bra att kolla med termometer så man är beredd.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen.
  8. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0