Kanderade äpplen
8 portioner
8 röda äppel
5 1/2 dl strö socker/5 1/2 dl strösötningsmedel
2 dl vatten
250 g glykos
1 krm ren ättika
blompinnar (ej impregnerade)
gör så här
8 röda äppel
5 1/2 dl strö socker/5 1/2 dl strösötningsmedel
2 dl vatten
250 g glykos
1 krm ren ättika
blompinnar (ej impregnerade)
gör så här
- Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem.
- Stick in blompinnarna i äpplena.
- Koka strösocker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Rör ej i blandningen.
- Skumma av.
- Tillsätt glykos och låt koka 15-20 minuter.
- Sockret ska bli ljusbrunt och karamelliseras. Detta händer vid över 165 grader. Det kan vara bra att kolla med termometer så man är beredd.
- Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen.
- Låt svalna.
Kommentarer
Trackback