Het fruktsallad med fryst kanelglass
4 portioner
2 grapefruit
4 clementiner
200 g vindruvor
lag
4 dl vatten
1 dl strö socker/1 dl strösötningsmedel
1/2 citron saft
glass
2 1/2 dl kelda vaniljsås laktosfri
2 tsk kanel
gör så här
Vispa såsen hårt och smaksätt med kanel. Låt den stå i frysen 2-3 timmar och sedan i kylen att mjukna ca 30 min. Koka vatten, socker och citronsaft några minuter. Skär bort skalet och den vita hinnan på grapefrukten med en vass kniv. Skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Skär klyftorna i bitar. Skala och skär clementinerna i bitar. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukten i 4 glas och häll över den varma lagen. Toppa med kanelglass.
2 grapefruit
4 clementiner
200 g vindruvor
lag
4 dl vatten
1 dl strö socker/1 dl strösötningsmedel
1/2 citron saft
glass
2 1/2 dl kelda vaniljsås laktosfri
2 tsk kanel
gör så här
Vispa såsen hårt och smaksätt med kanel. Låt den stå i frysen 2-3 timmar och sedan i kylen att mjukna ca 30 min. Koka vatten, socker och citronsaft några minuter. Skär bort skalet och den vita hinnan på grapefrukten med en vass kniv. Skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Skär klyftorna i bitar. Skala och skär clementinerna i bitar. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukten i 4 glas och häll över den varma lagen. Toppa med kanelglass.
Kommentarer
Trackback