Citronsorbet
4 portioner
2 1/2 dl vatten
1 dl strö socker/1 dl strösötningsmedel
1 dl färskpressad citron
1 äggvita
garnering
1 citron skal rivet
2 msk strö socker/2 msk strösötningsmedel
150 g hallon
gör så här
Koka upp vatten och socker och låt koka ca 2 min. Låt lagen kallna och blanda i citronsaften. Vispa äggvitan till fast skum och blanda med citronlagen. Frys blandningen i glassmaskin.
2. Koka citronskalet i vatten och socker ca 3 min. Låt kallna.
3. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronskal och hallon.
2 1/2 dl vatten
1 dl strö socker/1 dl strösötningsmedel
1 dl färskpressad citron
1 äggvita
garnering
1 citron skal rivet
2 msk strö socker/2 msk strösötningsmedel
150 g hallon
gör så här
Koka upp vatten och socker och låt koka ca 2 min. Låt lagen kallna och blanda i citronsaften. Vispa äggvitan till fast skum och blanda med citronlagen. Frys blandningen i glassmaskin.
2. Koka citronskalet i vatten och socker ca 3 min. Låt kallna.
3. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronskal och hallon.
Kommentarer
Trackback