citronglass

8 portioner
3 gelatinblad
300 g strö socker/30 g strösötningsmedel
3 dl vatten kallt
3 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citronsaft
3 dl vispgrädde laktosfri
gör så här
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 10 minuter.
  2. Koka ihop socker och vatten. Häll sockerlagen kokande över det rivna citronskalet.
  3. Tillsätt gelatinbladen och rör tills det smält.
  4. Sila bort citronskalet.
  5. Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåp och låt kallna.
  6. Tillsätt grädden.
  7. Kör blandningen i glassmaskin enligt mskintillverkarens anvisningar.
  8. Utan glassmaskin: Ställ blandningen i frysen och rör om minst 1 gång i timmen. Det tar över 6 timmar innan den stelnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0