citronglass
8 portioner
3 gelatinblad
300 g strö socker/30 g strösötningsmedel
3 dl vatten kallt
3 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citronsaft
3 dl vispgrädde laktosfri
gör så här
3 gelatinblad
300 g strö socker/30 g strösötningsmedel
3 dl vatten kallt
3 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citronsaft
3 dl vispgrädde laktosfri
gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 10 minuter.
- Koka ihop socker och vatten. Häll sockerlagen kokande över det rivna citronskalet.
- Tillsätt gelatinbladen och rör tills det smält.
- Sila bort citronskalet.
- Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåp och låt kallna.
- Tillsätt grädden.
- Kör blandningen i glassmaskin enligt mskintillverkarens anvisningar.
- Utan glassmaskin: Ställ blandningen i frysen och rör om minst 1 gång i timmen. Det tar över 6 timmar innan den stelnar.
Kommentarer
Trackback