Våffla

15 våfflor 140 kalorier/våffla
Ingredienser
4 dl vete mjöl
3 tsk bak pulver
3 dl mjölk 0.5% fett
3 dl vatten
100 gram smör
stekning
4 msk smör

Gör såhär

1. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke om 2 liter. Tillsätt mjölk och vispa till en slät smet.

2. Tillsätt vatten och smöret. Ställ gärna smeten i kylen någon timma.

3. Grädda våfflorna på stark värme i ett våffeljärn. Pensla med lite smör innan första våfflan, så fastnar de inte.

4. Servera våfflorna varma tillsammans med vispgrädde eller vaniljglass. Gärna tillsammans med sylt eller färska bär.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0