Små franska

Småfranska, rundstycke, frukostfrallor, kuvertbröd; kärt barn har många namn. Det här är en lätt deg att göra om man vill baka sitt eget färska bröd.


12 små franska 185 kalorier/små franska
Ingredienser
25 gram jäst
4 dl vatten
25 gram smör
1 äggula
1 msk honung
1 tsk salt
9 dl vete mjöl

Gör såhär

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
  3. Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan och honungen.
  4. Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. Tillsätt saltet på slutet.
  5. Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
  6. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 18-20 delar. Forma runda bullar, som placeras på en plåt.
  7. Låt jäsa minst 30 min.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Pensla bullarna försiktigt med vatten.
  10. Grädda mitt i ugnen i 5 min. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0