Små franska
Småfranska, rundstycke, frukostfrallor, kuvertbröd; kärt barn har många namn. Det här är en lätt deg att göra om man vill baka sitt eget färska bröd.
12 små franska 185 kalorier/små franska
Ingredienser
25 gram jäst
4 dl vatten
25 gram smör
1 äggula
1 msk honung
1 tsk salt
9 dl vete mjöl
Gör såhär
12 små franska 185 kalorier/små franska
Ingredienser
25 gram jäst
4 dl vatten
25 gram smör
1 äggula
1 msk honung
1 tsk salt
9 dl vete mjöl
Gör såhär
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
- Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan och honungen.
- Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. Tillsätt saltet på slutet.
- Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 18-20 delar. Forma runda bullar, som placeras på en plåt.
- Låt jäsa minst 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna försiktigt med vatten.
- Grädda mitt i ugnen i 5 min. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Trackback