Pizza bulle

24 pizza bullar 150 kalorier/pizza bulle
Ingredienser
Deg
50 gram jäst
50 gram smör
1 msk honung
4 dl mjölk 0.5% fett
1 tsk salt
10 dl vete mjöl
Utbakning
1 sats tomat sås (finns tomat sås recept i kategorien såser röror)
200 gram skinka rökt 3% fett
2 dl hårdost 10% fett
Gör såhär

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
  3. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  4. Blanda i honung och salt.
  5. Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig.
  6. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord.
  9. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar i A3-storlek.
  10. Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup.
  11. Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på torkad oregano.
  12. Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
  13. Placera varje bit i en bullform eller på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  14. Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano.
  15. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  16. Låt svalna lite innan servering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0