Pizza bulle
24 pizza bullar 150 kalorier/pizza bulle
Ingredienser
Deg
50 gram jäst
50 gram smör
1 msk honung
4 dl mjölk 0.5% fett
1 tsk salt
10 dl vete mjöl
Utbakning
1 sats tomat sås (finns tomat sås recept i kategorien såser röror)
200 gram skinka rökt 3% fett
2 dl hårdost 10% fett
Gör såhär
Ingredienser
Deg
50 gram jäst
50 gram smör
1 msk honung
4 dl mjölk 0.5% fett
1 tsk salt
10 dl vete mjöl
Utbakning
1 sats tomat sås (finns tomat sås recept i kategorien såser röror)
200 gram skinka rökt 3% fett
2 dl hårdost 10% fett
Gör såhär
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
- Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Blanda i honung och salt.
- Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord.
- Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar i A3-storlek.
- Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup.
- Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på torkad oregano.
- Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
- Placera varje bit i en bullform eller på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
- Låt svalna lite innan servering.

Kommentarer
Trackback