Parfait hallon lakrits
8 portioner 350 kalorier/portion
Ingredienser
300 gram hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl flor socker
1 tsk vanilj socker
50 gram maränger grovt krossade
1 msk strössel lakrits lr 4 tyrkisk peber krossade
Gör såhär
1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.


Ingredienser
300 gram hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl flor socker
1 tsk vanilj socker
50 gram maränger grovt krossade
1 msk strössel lakrits lr 4 tyrkisk peber krossade
Gör såhär
1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.


Kommentarer
Trackback