Pannacotta med skogsbärskaramell

6 portioner 399 kalorier/portion
Ingredienser
Pannacotta
2 blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk 0.5% fett
2 msk strö socker
100 gram choklad vit hackad grovt
Skogsbärskaramell
1/2 dl strö socker
1 1/4 dl vatten
100 gram hallon
100 gram björnbär
1 stång vanilj

Gör såhär
  1. Pannacotta: Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde och mjölk.
  3. Tillsätt strösocker och vit choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem och låt smälta.
  4. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas.
  5. Ställ kallt i minst 4 timmar. Täck med plastfolie så det inte tar smak av något annat.
  6. Skogsbärskaramell:
  7. Blanda strösocker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull.
  8. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen.
  9. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
  10. Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0