Pannacotta med skogsbärskaramell
6 portioner 399 kalorier/portion
Ingredienser
Pannacotta
2 blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk 0.5% fett
2 msk strö socker
100 gram choklad vit hackad grovt
Skogsbärskaramell
1/2 dl strö socker
1 1/4 dl vatten
100 gram hallon
100 gram björnbär
1 stång vanilj
Gör såhär

Ingredienser
Pannacotta
2 blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk 0.5% fett
2 msk strö socker
100 gram choklad vit hackad grovt
Skogsbärskaramell
1/2 dl strö socker
1 1/4 dl vatten
100 gram hallon
100 gram björnbär
1 stång vanilj
Gör såhär
- Pannacotta: Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp grädde och mjölk.
- Tillsätt strösocker och vit choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem och låt smälta.
- Rör krämen slät och häll upp i vackra glas.
- Ställ kallt i minst 4 timmar. Täck med plastfolie så det inte tar smak av något annat.
- Skogsbärskaramell:
- Blanda strösocker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull.
- Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen.
- Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
- Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.

Kommentarer
Trackback