Paj björnbär

6 portioner 275 kalorier/portion
Ingredienser
Deg
100 gram vete mjöl
30 gram havre gryn
2 msk strö socker
75 gram smör
Fyllning
300 gram björnbär
1 msk strö socker
1 blad gelatin
200 gram kesella 10% fett
1 stång vanilj
3 msk juice grapefrukt
2 msk strö socker

Gör såhär
-Deg: Blanda vetemjöl, havregryn och socker. Skär smöret i mindre bitar och smula ner det i mjölblandningen. Samla ihop degen och tryck ut den i en smord form med löstagbara kanter (ca 22 cm i diameter). Tryck ut degen så att den täcker upp till halva kanten i formen. Ställ formen övertäckt i kylskåp i minst 1/2 timma. Baka pajskalet mitt i ugnen 15 min i 200°C och låt den sedan svalna av.

-Fyllning: lägg gelantinblad i blöt i kallt vatten i ca. 5 min. Blanda kesella, vaniljfrön, grapefruktsaft och socker. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, tillsammans med det vatten som följer med. Smält dem i en skål i vattenbad. Kyl av gelantinbladen med lite av kesellablandningen och häll i den i resten av blandningen under omrörning. Fördela fyllningen i pajskalet och ställ pajen övertäckt i kylskåp i minst en timma. Strö socker över björnbären och låt dem dra till sig i minst 1/2 timma.

-Till servering: lägg björnbären på pajen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0