Paj äppel
8 portioner 460 kalorier/portion
Ingredienser
Deg
325 gram vete mjöl
225 gram smör
1 dl vatten
1/4 tsk salt
Fyllning
6 äppel
1 msk maizena
2 msk vatten
2 msk farin brun
1/2 tsk kanel
15 gram smör
2 msk akaciehonung
Pensling
1 äggula
2 msk vispgrädde
Gör såhär
Smula ner smöret i mjölet, tillsätt salt och kallt vatten och samla ihop degen med lätt hand. Lägg degen kallt i en timma.
-Dela degen i två delar. Kavla ut den ena halvan och klä en pajform med den. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna bitar. Blanda dem med de andra ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen över pajbottnen. Kavla ut den andra halvan av degen och täck pajen med den. Tryck ihop kanterna ordentligt och skär ett par hål i deglocket, nagga det ev. med en gaffel så att ångan kan komma ut.
-Vispa ihop äggulor och grädde och pensla det på pajen. Baka i 200ºC, ca. 35 minuter.

Ingredienser
Deg
325 gram vete mjöl
225 gram smör
1 dl vatten
1/4 tsk salt
Fyllning
6 äppel
1 msk maizena
2 msk vatten
2 msk farin brun
1/2 tsk kanel
15 gram smör
2 msk akaciehonung
Pensling
1 äggula
2 msk vispgrädde
Gör såhär
Smula ner smöret i mjölet, tillsätt salt och kallt vatten och samla ihop degen med lätt hand. Lägg degen kallt i en timma.
-Dela degen i två delar. Kavla ut den ena halvan och klä en pajform med den. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna bitar. Blanda dem med de andra ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen över pajbottnen. Kavla ut den andra halvan av degen och täck pajen med den. Tryck ihop kanterna ordentligt och skär ett par hål i deglocket, nagga det ev. med en gaffel så att ångan kan komma ut.
-Vispa ihop äggulor och grädde och pensla det på pajen. Baka i 200ºC, ca. 35 minuter.
Energivärde per person: | ||
Protein: | 4% | |
Kolhydrater: | 41% | |
Fett: | 55% |

Kommentarer
Trackback