Paj ananas
8 portioner 470 kalorier/portion
Ingredienser
Deg
300 gram vete mjöl
150 gram smör
1/2 dl vatten
Fyllning
300 g ananas på burk
40 gram vete mjöl
250 gram strö socker
salt
2 ägg
1 msk saft citron färsk pressad
15 gram smör
Gör såhär
Sikta mjölet tillsammans med lite salt. Tillsätt smöret i bitar och samla ihop degen med fingrarna - händerna är ofta för varma. Vattnet ska vara iskallt och ska tillföras lite i taget tills degen är så smidig att den går att kavla. Låt degen vila en kvart i kylskåp i plast- eller aluminiumfolie.
-Skär ananasen i passande bitar. Blanda mjöl, socker och lite salt och rör ner det i äggen. Blanda ananasbitarna med citronsaft och häll dem i äggsmeten. Kavla ut pajdegen och klä en smord pajform med 2/3 av den och häll ananasfyllningen ovanpå. Klicka på några små smörklickar här och var. Täck med resten av pajdegen.
-Baka pajen i den uppvärmda ugnen i de första 10 minuter på 230°C - sänk sedan värmen och baka vidare i 180°C i drygt en halvtimma tills ytan har fått färg.

Ingredienser
Deg
300 gram vete mjöl
150 gram smör
1/2 dl vatten
Fyllning
300 g ananas på burk
40 gram vete mjöl
250 gram strö socker
salt
2 ägg
1 msk saft citron färsk pressad
15 gram smör
Gör såhär
Sikta mjölet tillsammans med lite salt. Tillsätt smöret i bitar och samla ihop degen med fingrarna - händerna är ofta för varma. Vattnet ska vara iskallt och ska tillföras lite i taget tills degen är så smidig att den går att kavla. Låt degen vila en kvart i kylskåp i plast- eller aluminiumfolie.
-Skär ananasen i passande bitar. Blanda mjöl, socker och lite salt och rör ner det i äggen. Blanda ananasbitarna med citronsaft och häll dem i äggsmeten. Kavla ut pajdegen och klä en smord pajform med 2/3 av den och häll ananasfyllningen ovanpå. Klicka på några små smörklickar här och var. Täck med resten av pajdegen.
-Baka pajen i den uppvärmda ugnen i de första 10 minuter på 230°C - sänk sedan värmen och baka vidare i 180°C i drygt en halvtimma tills ytan har fått färg.
Energivärde per person: | ||
Protein: | 5% | |
Kolhydrater: | 59% | |
Fett: | 36% |

Kommentarer
Trackback