Mousse mango

6 portioner 315 kalorier/portion
Ingredienser
1 stång vanilj
1 dl vatten
2 dl strö socker
2 1/2 blad gelatin
2 mango färska lr 400 gram mango fryst
2 dl vispgrädde
1/2 dl saft citron färsk pressad

Gör såhär
  1. Om man tar färsk mango skalar man den och skär loss fruktköttet. Om man använder fryst ska den tina.
  2. Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp vatten med vaniljstång, vaniljfrön och strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
  4. Ta ur vaniljstången, låt lagen svalna.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter i kallt vatten.
  6. Mixa mangofruktköttet den avsvalnade sockerlagen.
  7. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
  8. Rör ner gelatin och citronsaften i en tunn stråle i mangomixen.
  9. Fördela moussen i 4-6 glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  10. Servera mangomoussen




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0