Mousse mango
6 portioner 315 kalorier/portion
Ingredienser
1 stång vanilj
1 dl vatten
2 dl strö socker
2 1/2 blad gelatin
2 mango färska lr 400 gram mango fryst
2 dl vispgrädde
1/2 dl saft citron färsk pressad
Gör såhär
Ingredienser
1 stång vanilj
1 dl vatten
2 dl strö socker
2 1/2 blad gelatin
2 mango färska lr 400 gram mango fryst
2 dl vispgrädde
1/2 dl saft citron färsk pressad
Gör såhär
- Om man tar färsk mango skalar man den och skär loss fruktköttet. Om man använder fryst ska den tina.
- Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp vatten med vaniljstång, vaniljfrön och strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
- Ta ur vaniljstången, låt lagen svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter i kallt vatten.
- Mixa mangofruktköttet den avsvalnade sockerlagen.
- Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
- Rör ner gelatin och citronsaften i en tunn stråle i mangomixen.
- Fördela moussen i 4-6 glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
- Servera mangomoussen

Kommentarer
Trackback