Kanel bulle

20 kanel bullar 160 kalorier/kanel bulle
Ingredienser
Deg
1/2 paket jäst
50 gram smör
3 dl mjölk 0.5% fett
1/2 dl strö socker
1 krm salt
8 dl vete mjöl
utbakning
50 gram smör 37 grader
1/2 dl strö socker
2 tsk kanel malen
1 ägg
1 dl pärl socker

Gör såhär
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm allt fingervarmt.
  3. Rör ut jästen med lite av degvätskan.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, strösocker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig med bakmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.
  5. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
  6. Rör matfettet smidigt med strösocker och kanel. Tag upp degen på en arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
  7. Kavla ut degen till en platta på ca 40x40 cm. Bred på fyllningen och vik plattan på mitten. Skär i c:a 2 cm tjocka strimmlor, snurra och fäst ihop. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 20 min.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  10. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0