Kanel bulle
20 kanel bullar 160 kalorier/kanel bulle
Ingredienser
Deg
1/2 paket jäst
50 gram smör
3 dl mjölk 0.5% fett
1/2 dl strö socker
1 krm salt
8 dl vete mjöl
utbakning
50 gram smör 37 grader
1/2 dl strö socker
2 tsk kanel malen
1 ägg
1 dl pärl socker
Gör såhär


Ingredienser
Deg
1/2 paket jäst
50 gram smör
3 dl mjölk 0.5% fett
1/2 dl strö socker
1 krm salt
8 dl vete mjöl
utbakning
50 gram smör 37 grader
1/2 dl strö socker
2 tsk kanel malen
1 ägg
1 dl pärl socker
Gör såhär
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret, tillsätt mjölk och värm allt fingervarmt.
- Rör ut jästen med lite av degvätskan.
- Tillsätt resten av degvätskan, strösocker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig med bakmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.
- Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
- Rör matfettet smidigt med strösocker och kanel. Tag upp degen på en arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
- Kavla ut degen till en platta på ca 40x40 cm. Bred på fyllningen och vik plattan på mitten. Skär i c:a 2 cm tjocka strimmlor, snurra och fäst ihop. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 20 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen på 250 grader i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.


Kommentarer
Trackback