Hallon grotta
20 hallon grottor 110 kalorier/hallon grotta
Ingredienser
100 gram smör osaltat
3/4 dl strö socker
1 msk vanilj socker
salt
200 gram vete mjöl
1 tsk bak pulver
1 msk vatten kallt
4 msk sylt hallon fast
Gör såhär
Ingredienser
100 gram smör osaltat
3/4 dl strö socker
1 msk vanilj socker
salt
200 gram vete mjöl
1 tsk bak pulver
1 msk vatten kallt
4 msk sylt hallon fast
Gör såhär
- Rör samman smör, strösocker, salt och vaniljsocker.
- Blanda bakpulver med vetemjölet och arbeta in det i smörblandningen. Känns degen lite för smulig kan man tillsätta 1-2 msk kallt vatten.
- Rulla ut degen till en längd och låt den vila i 15-20 minuter i kylskåp.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 20 delar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.
- Gör en urgröpning i varje kula med ett mjölat pekfinger och fyll med hallonsylt.
- Grädda i 12-14 minuter. Har de inte fått färg kan man sätt dem högt upp i ugnen de sista minuterna.

Kommentarer
Trackback