Glass kaffe

8 portioner 340 kalorier/portion
Ingredienser
100 gram mjölkchoklad
1 stång vanilj
4 dl mjölk 0.5% fett
4 dl vispgrädde
7 äggulor
2 dl strö socker
1/2 dl kaffe

Gör såhär
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen.
Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.
ila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar
Servera glassen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0