Enchilada
4 portioner 767 kalorier/portion
Ingredienser
500 gram färs nöt 15% fett
1 msk smör flytande
1 påse mix krydda taco santa maria
1 1/2 dl vatten
2 tomater
1 lök röd
150 gram majs
8 bröd tortilla soft medium santa maria
2 dl hård ost 10% fett riven
1/2 burk chunky salsa hot santa maria
Gör såhär

Ingredienser
500 gram färs nöt 15% fett
1 msk smör flytande
1 påse mix krydda taco santa maria
1 1/2 dl vatten
2 tomater
1 lök röd
150 gram majs
8 bröd tortilla soft medium santa maria
2 dl hård ost 10% fett riven
1/2 burk chunky salsa hot santa maria
- Till serveringen
- 2 dl gräddfil
- resten av chunky salsan
Gör såhär
- Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
- Tillsätt tacokryddor och vatten.
- Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skölj och tärna tomaterna.
- Skala och finhacka löken.
- Låt majsen rinna av.
- Blanda färsen med tomater, lök och majs.
- Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
- Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
- Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Servera enchiladasen med chunky salsa och kall gräddfil.

Kommentarer
Trackback