Brownie
24 brownies 145 kalorier/brownie
Ingredienser
100 gram smör
1 dl kakao
4 ägg
4 dl strö socker
salt
2 tsk vanilj socker
1 1/2 dl vete mjöl
50 gram choklad mörk
50 gram mjölk choklad
Gör såhär
Ingredienser
100 gram smör
1 dl kakao
4 ägg
4 dl strö socker
salt
2 tsk vanilj socker
1 1/2 dl vete mjöl
50 gram choklad mörk
50 gram mjölk choklad
Gör såhär
- Smält smöret och låt det svalna.
Sätt ugnen på 175 grader. - Blanda smör och kakao.
- Vispa ägg och socker på hög hastighet med elvisp tills smeten är tjock och seg.
- Tillsätt en gnutta salt och 1 tsk vaniljsocker.
- Blanda chokladsmeten och äggsmeten.
- Rör försiktigt ner vetemjölet.
- Smält chokladen på mellanhög effekt i mikrovågsugn, rör om nu och då.
- Häll den smälta chokladen i smeten.
- Häll all smet i en smord och mjölad långpanneform och grädda ca 40 minuter mitt i ugnen.
- Tag ut och skär i bitar. Låt svalna.

Kommentarer
Trackback