Branddeg-Pâte à choux
4 portioner 465 kalorier/portion
Ingredienser
120 gram smör
4 dl vatten
1/4 tsk salt
160 gram vete mjöl
5 ägg
Gör såhär
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det kokande vattnet och saltet (var mycket noga med måtten). Ta kastrullen av värmen och tillsätt allt mjöl på en gång. Rör kraftigt med en träslev så att allt blandar sig väl.
-2. Ställ tillbaka kastrullen på spisenoch rör 2-3 minuter tills smeten börjar att släppa kanterna.Ta kastrullen åt sidan och låt smeten svalna något.
-3. Tillsätt ett ägg i sänder och rör hastigt med träsleven tills äggen har blandats in. Lägg smeten i en rostfri bunke och låt smeten svalna innan du fortsätter att bearbeta den.
-4. Spritsa ut degen i form av små bananer 5. Grädda bakverken ca 20 minuter i 225°C varm ugn. Bakverken skall få en gyllenbrun färg och vara luftiga. Vid gräddningen av branddeg får ugnsluckan inte öppnas de första 15 minuterna.Mot slutet kan du sticka hål på bakverken med en spetsig kniv och låta dem torka 10-15 minuter på eftervärmen. Profiteroller behöver bara torkas ca 5 minuter.
-De färdiga bakverken kan fyllas med olika fyllningar.

Ingredienser
120 gram smör
4 dl vatten
1/4 tsk salt
160 gram vete mjöl
5 ägg
Gör såhär
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det kokande vattnet och saltet (var mycket noga med måtten). Ta kastrullen av värmen och tillsätt allt mjöl på en gång. Rör kraftigt med en träslev så att allt blandar sig väl.
-2. Ställ tillbaka kastrullen på spisenoch rör 2-3 minuter tills smeten börjar att släppa kanterna.Ta kastrullen åt sidan och låt smeten svalna något.
-3. Tillsätt ett ägg i sänder och rör hastigt med träsleven tills äggen har blandats in. Lägg smeten i en rostfri bunke och låt smeten svalna innan du fortsätter att bearbeta den.
-4. Spritsa ut degen i form av små bananer 5. Grädda bakverken ca 20 minuter i 225°C varm ugn. Bakverken skall få en gyllenbrun färg och vara luftiga. Vid gräddningen av branddeg får ugnsluckan inte öppnas de första 15 minuterna.Mot slutet kan du sticka hål på bakverken med en spetsig kniv och låta dem torka 10-15 minuter på eftervärmen. Profiteroller behöver bara torkas ca 5 minuter.
-De färdiga bakverken kan fyllas med olika fyllningar.

Kommentarer
Trackback