Våffla

Ingredienser 7 portioner
100 gram smör
6 dl mjölk 0.5% fett
1 tsk bak pulver
4 1/2 dl vete mjöl
Gör såhär
1. Smält smöret i en mindre kastrull och låt det svalna.
2. Rör ihop mjölet, bakpulvret och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Rör om ordentligt.
3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med smör.
4. Häll i ca 1 deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.
5. Lägg de nygräddade våfflorna på ett galler (så håller de sig frasiga längre).
6. Servera med vispad grädde och sylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0