Spaghetti bolognese
Ingredienser 4 portioner
1 lök gul
1 morot
1 stjälk blek selleri
2 msk olja oliv
2 msk smör
1 klyfta vit lök
500 gram färs nöt
1/2 burk tomater hela
1/2 tsk salt
1 krm svart peppar mald
1 dl vin vitt torrt
1 dl mjölk 0.5% fett
1 dl vatten
Spaghetti
Ost parmesan riven
Gör såhär
1. Skala och finhacka morot och lök.
2. Finhacka sellerin.
3. Fräs i oljan och hälften av smöret c:a 5 minuter i en stekpanna på stark värme under konstant omrörning.
4. Skala och hacka vitlöken.
5. Tillsätt vitlök, köttfärs, salt och peppar. Bryn tills nötfärsen är genomstekt.
6. Hacka de hela tomaterna och tillsätt den tillsammans med vinet och låt vinet koka in.
7. Tillsätt mjölk och muskot och låt mjölken koka in.
8. Koka pastan al dente och blanda den med det resterande smöret.
9. Servera med nyriven parmesan och hackad basilika.

1 lök gul
1 morot
1 stjälk blek selleri
2 msk olja oliv
2 msk smör
1 klyfta vit lök
500 gram färs nöt
1/2 burk tomater hela
1/2 tsk salt
1 krm svart peppar mald
1 dl vin vitt torrt
1 dl mjölk 0.5% fett
1 dl vatten
Spaghetti
Ost parmesan riven
Gör såhär
1. Skala och finhacka morot och lök.
2. Finhacka sellerin.
3. Fräs i oljan och hälften av smöret c:a 5 minuter i en stekpanna på stark värme under konstant omrörning.
4. Skala och hacka vitlöken.
5. Tillsätt vitlök, köttfärs, salt och peppar. Bryn tills nötfärsen är genomstekt.
6. Hacka de hela tomaterna och tillsätt den tillsammans med vinet och låt vinet koka in.
7. Tillsätt mjölk och muskot och låt mjölken koka in.
8. Koka pastan al dente och blanda den med det resterande smöret.
9. Servera med nyriven parmesan och hackad basilika.

Kommentarer
Trackback