Pizza paprika färs nöt
Ingredienser 3 portioner 1117 kalorier/portion
Deg pizza (515 kalorier/portion)
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk oliv olja
1/2 tsk salt
6 dl vete mjöl
Fyllning
400 gram färs nöt 10% fett
2 tsk oliv olja
1 lök röd
1 tsk salt
2 krm svart peppar mald
1/2 paprika grön
1/2 paprika röd
Tomat sås (finns recept i kategori såser/röror)
200 gram ost mozzarella riven arla
Gör såhär
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt och blanda ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Arbeta degen ca 10 min. Pudra över lite mjöl och låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
2. Stek färsen på hög värme i olja i en stekpanna ca 2 min. Skala och finhacka löken och lägg hälften i färsen. Stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Ansa och finhacka paprikorna.
3. Sätt ugnen på 250° och hetta samtidigt upp en plåt. Ta upp degen på en mjölad arbetbänk. Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg dem på bakplåtspapper.
4. Bre på tomatsås. Fördela köttfärs, paprika och lök över pizzorna. Toppa med riven ost.
5. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över 1 eller 2 pizzor i taget till den. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Deg pizza (515 kalorier/portion)
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk oliv olja
1/2 tsk salt
6 dl vete mjöl
Fyllning
400 gram färs nöt 10% fett
2 tsk oliv olja
1 lök röd
1 tsk salt
2 krm svart peppar mald
1/2 paprika grön
1/2 paprika röd
Tomat sås (finns recept i kategori såser/röror)
200 gram ost mozzarella riven arla
Gör såhär
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt och blanda ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Arbeta degen ca 10 min. Pudra över lite mjöl och låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
2. Stek färsen på hög värme i olja i en stekpanna ca 2 min. Skala och finhacka löken och lägg hälften i färsen. Stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Ansa och finhacka paprikorna.
3. Sätt ugnen på 250° och hetta samtidigt upp en plåt. Ta upp degen på en mjölad arbetbänk. Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg dem på bakplåtspapper.
4. Bre på tomatsås. Fördela köttfärs, paprika och lök över pizzorna. Toppa med riven ost.
5. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över 1 eller 2 pizzor i taget till den. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kommentarer
Trackback