Pasta färs nöt parmesan
Ingredienser 3 portioner
400 gram färs nöt 10% fett
1 lök gul
2 klyftor vit lök
1 msk olja oliv
1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svart peppar mald
250 gram körsbär tomater
2 msk oregano färsk hackad fint
300 gram pasta
1 dl ost parmesan riven
Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på hög värme ca 3 min. Sänk värmen något och blanda ner lök och vitlök. Stek ytterligare ca 2 min.
2. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt röran småputtra ca 2 min. Halvera tomaterna och blanda ner dem samt oregano strax före servering.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med köttfärsröran. Strö över hyvlad parmesan och oregano.

694 kalorier/portion
400 gram färs nöt 10% fett
1 lök gul
2 klyftor vit lök
1 msk olja oliv
1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svart peppar mald
250 gram körsbär tomater
2 msk oregano färsk hackad fint
300 gram pasta
1 dl ost parmesan riven
Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på hög värme ca 3 min. Sänk värmen något och blanda ner lök och vitlök. Stek ytterligare ca 2 min.
2. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt röran småputtra ca 2 min. Halvera tomaterna och blanda ner dem samt oregano strax före servering.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med köttfärsröran. Strö över hyvlad parmesan och oregano.

694 kalorier/portion
Kommentarer
Trackback