Pasta el forno

Ingredienser
500 gram pasta
125 gram mozzarella små bitar
1 1/2 dl ost parmesan riven
Sås färs nöt
1 lök gul hackad fint
3 stjälkar blek selleri skivade tunt
2 morot skurna i små bitar
500 gram tomater krossade
2 dl vin rött
10 blad basilika
1/2 dl olja oliv
2 tsk salt
Strö socker
Sås bechamel
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vete mjöl
2 krm salt
1/2 krm vit peppar malen
Gör såhär
Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn nötfärs, lök och vitlök, blekselleri och morötter. Smula samtidigt färsen med en gaffel.

2. Tillsätt de krossade tomaterna, vin, basilika, salt och socker, och koka under lock på svag värme i 30 minuter.

3. Smält smöret till béchamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Späd med mjölken under oavbruten vispning. Koka såsen på svag värme i 5 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot.

4. Sätt ugnen på 225°.

5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av.

6. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Täck med resten av pastan, köttfärs- och béchamelsås, och strö över resterande parmesanost.

7. Gratinera i ugn i 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0