Pannkaka

Ingredienser 4 portioner
12 ägg
6 dl pofiber
100 gram smör
9 dl visp grädde eller  9 dl mjölk 0.5% fett
10 gram sötning (eventuellt 1 dl hermesetas)
6 tsk vanilj socker
Gör såhär
Vispa ihop ägg pofiber och mjölk.
Häll i hermesetas och vaniljsocker.
Låt svälla några minuter.
Stek i mycket smör, det bästa är om man gör dem rätt så trocka, för smeten är rätt pösig (jag hade 2 soppslevar smet/ pannkaka)
Låt dem steka lite längre än vanliga pannkakor, och låt temperaturen vara lite lägre så det blir klara rakt igenom utan att bli brända.
De är rätt svåra att vända, så prova med 2 stekspadar eller med hjälp av tallrik att hälla över pannkakan i vid vändning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0