Muffin krokant apelsin
12 muffins krokant apelsin 270 kalorier/muffin krokant apelsin
Ingredienser
5.2 dl vete mjöl
3 ägg
25 gram margarin
1 dl mjölk 0.5% fett
2 1/2 dl strö socker
2 tsk bak pulver
50 gram mjölk choklad apelsinkrokant marabou
Glasyr
1 krm raps olja
1 1/2 msk vatten
50 gram mjölk choklad apelsinkrokant marabou
1 dl flor socker
Gör såhär
Ingredienser
5.2 dl vete mjöl
3 ägg
25 gram margarin
1 dl mjölk 0.5% fett
2 1/2 dl strö socker
2 tsk bak pulver
50 gram mjölk choklad apelsinkrokant marabou
Glasyr
1 krm raps olja
1 1/2 msk vatten
50 gram mjölk choklad apelsinkrokant marabou
1 dl flor socker
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt för 12 små, eller 6 stora muffins med lite smör, eller placera ut muffinsformar på en plåt.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Hacka chokladen i små bitar. Blanda i mjölet, bakpulvret och den hackade chokladen i ägg och sockerblandningen.
3. Smält smöret och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsplåten eller formarna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter.
5. Smält chokladen, tillsätt siktat florsocker, vatten och olja. Bred glasyren över muffinsen efter att de svalnat
Kommentarer
Trackback