Kladdkaka
Ingredienser 8 portioner 1410 kalorier 176 kalorier/portion
1 dl strö socker
1 dl sirap ljus
1 tsk vanilj socker
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk salt
1 dl kesella 1% fett
1 dl vete mjöl
1 tsk smör
Gör såhär

1 dl strö socker
1 dl sirap ljus
1 tsk vanilj socker
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk salt
1 dl kesella 1% fett
1 dl vete mjöl
1 tsk smör
Gör såhär
- Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
- Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
- Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär

Kommentarer
Trackback