Enchilada
Ingredienser 4 portioner
500 gram färs nöt
1 msk olja raps
1 påse mix kydda taco
1 1/2 dl vatten
2 tomater
1 lök röd
150 gram majs
8 bröd tortilla
2 dl ost lagrad riven
Salsa chunky
Servering
2 dl fil grädd
Salsa chunky
Gör såhär
1. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
2. Tillsätt tacokryddor och vatten.
3. Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Skölj och tärna tomaterna.
6. Skala och finhacka löken.
7. Låt majsen rinna av.
8. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
9. Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
10. Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
11. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
12. Servera enchiladasen med chunky salsa och kall gräddfil.

500 gram färs nöt
1 msk olja raps
1 påse mix kydda taco
1 1/2 dl vatten
2 tomater
1 lök röd
150 gram majs
8 bröd tortilla
2 dl ost lagrad riven
Salsa chunky
Servering
2 dl fil grädd
Salsa chunky
Gör såhär
1. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
2. Tillsätt tacokryddor och vatten.
3. Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Skölj och tärna tomaterna.
6. Skala och finhacka löken.
7. Låt majsen rinna av.
8. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
9. Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
10. Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
11. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
12. Servera enchiladasen med chunky salsa och kall gräddfil.

Kommentarer
Trackback