rabarberpaj
8 portioner
deg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk strö socker/2 msk strösötningsmedel
100 g smör
fyllning
300 g rabarber
3/4 dl strö socker/3/4 dl strösötningsmedel
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Tips! Ta tunt skivade äpplen istället för rabarber.
deg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk strö socker/2 msk strösötningsmedel
100 g smör
fyllning
300 g rabarber
3/4 dl strö socker/3/4 dl strösötningsmedel
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Tips! Ta tunt skivade äpplen istället för rabarber.
Kommentarer
Trackback