Pumpapaj

Botten:
10 fettfattiga vaniljkex
50 g pumpakärnor
1 msk pumpakärneolja
1 msk akaciahonung

Fyllning:
3 ägg
100 g råsocker
50 g akaciahonung
1 hel vaniljstång
250 g pumpa
150 g kesella
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 krm havssalt

Kräm:
200 g kesella
Korn från en halv vaniljstång

Tillagning
Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel. Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0