Muffin jordgubb
Ingredienser
200 gram smör
2 dl strö socker
3 ägg
1 tsk bak pulver
1/2 tsk vanilj socker
4 dl vete mjöl
1/2 dl mjölk 0.5% fett
250 gram jordgubbar
Gör såhär
Smörj muffinspannan om du använder en sådan.
Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp genom hela receptet.
Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och droppa ev. i cedro citron och rör till en jämn smet.
Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer (se bild nedan).
Skär jorgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter. Vill du göra mindre muffins i små pappersformar gräddar du dem i 175 grader istället. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
Hållbarhet och förvaring:
Jordgubbsmuffins går bra att frysa. Hållbarhet 3-6 månader.