Maräng med blandade bär

4 personer
8 äggvitor
300 g ljust råsocker

Kräm:
2 dl kesella
1 tsk fint råsocker
Korn från 1/2 vaniljstång
Rivet skal från 1 ekologisk apelsin

Topping:
400 g blandade bär
40 g hasselnötter
Apelsinstrimlor (se receptet på chokladmousse)
Lite mynta

Tillagning
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa nu äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och vispa vidare på hög hastighet tills sockret är helt löst och vitorna blivit till styvt skum. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och häll ut vitorna - i en stor portion eller i fyra portioner. Grädda på 150 grader i en timma, lite kortare stund om du gör portionsbitar, tills marängen är spröd utanpå. Bred på en kräm av kesella, socker, vanilj och apelsinskal, och lägg blandade bär, till exempel blåbär, hallon och björnbär ovanpå. Rosta nötter lätt och hacka dem grovt. Garnera med apelsin och mynta.

 

 

Krispigt, krämigt och sprängfyllt med vitaminer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0