Kakor bond
70 kakor bond 50 kalorier/kakor bond
Ingredienser
5 1/2 dl vete mjöl
2 dl strö socker
1 msk sirap ljus
1 tsk bikar bonat
1 msk vatten
3/4 dl mandel söt hackad grovt
200 gram smör
Gör såhär
Ingredienser
5 1/2 dl vete mjöl
2 dl strö socker
1 msk sirap ljus
1 tsk bikar bonat
1 msk vatten
3/4 dl mandel söt hackad grovt
200 gram smör
Gör såhär
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Lägg alla ingredienser i en bunke och kör med elvispen tills smeten blivit jämn.
Forma smeten till två rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie i kylen i ca 2 timmar, tills de blivit hårda.
Skär dem i ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.
Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa och håller sig minst 6 månader i frysen. I rumstemperatur håller sig kakorna minst en vecka om du förvarar dem i en burk med tätslutande lock eller försluten plastpåse.
Kommentarer
Trackback