Hallontryffel rullad i kakao

30 st
1 dl hallonpuré
1/2 dl socker
200 g ljus choklad
10 g osaltat smör
Kakao
Ev eau de vie hallon
Ev choklad till överdrag

Tillagning
Gör hallonpuré genom att trycka frysta hallon försiktigt genom en sil. Koka upp hallon och socker. Hacka chokladen fint och häll den varma fruktmassan ner i chokladen i en tunn stråle medan du rör så att massan inte skär sig.

När massan är fingervarm ska smöret röras ner. Smaka eventuellt av med sprit. Efter att det svalnat lite rullas massan till kulor som sedan rullas i kakao. Kulorna kan också doppas i smält choklad och rullas i kakao efteråt när chokladen nästan har stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0