Blomkålssoppa
3 portioner 279 kalorier/portion
Ingredienser
Ingredienser
500 g blomkål
50 g rotselleri
1 gul lök
1/3 purjolök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 1/4 l buljong (3 tärningar)
2.5 dl matlagningsgrädde.
Salt o peppar
Gör såhär
Koka upp buljongen på valfri grund.
Skala och skär rotselleri och övriga grönsaker i bitar.
Fräs samtliga grönsaker med smöret i rymlig gryta, pudra över vetemjöl och vänd runt, späd med kokande buljong.
Sjud soppan under lock på svag värme.
Grönsakerna kokas mjuka i ca 15 min, pröva med provsticka.
Sen kan man välja att behålla grönsakerna som dom är eller köra med mixer…själv mosade jag dem lite med soppsleven…
Koka upp o tillsätt grädde. Smaka av med salt o peppar…
Servera !
Kommentarer
Trackback