Blåbärscheesecake i glas
3 portioner 391 kalorier/portion
Ingredienser
125 g frysta blåbär
10 digestive fullkorn
2 gelatinblad
250g kesella 1%
100 g philadelphiaost 5%
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär
Ta fram blåbären så att dem är halvtinade.
Krossa kexen och fördela hälften av dem i stora glas.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa ihop ost, kesella, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Tag ett par skedar av krämen och lägg i kastrullen och blanda ordentligt med gelatinet.
Häll sedan dett i resten av smeten och blanda.
Rör ner blåbären, men spara lite till dekorationen.
Lägg hälften av smeten i glasen, lägg på resten av kexsmulorna och till sist resten.
Strö över blåbären. Låt glasen stå i kylen en timma innan de serveras.
Ingredienser
125 g frysta blåbär
10 digestive fullkorn
2 gelatinblad
250g kesella 1%
100 g philadelphiaost 5%
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär
Ta fram blåbären så att dem är halvtinade.
Krossa kexen och fördela hälften av dem i stora glas.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa ihop ost, kesella, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Tag ett par skedar av krämen och lägg i kastrullen och blanda ordentligt med gelatinet.
Häll sedan dett i resten av smeten och blanda.
Rör ner blåbären, men spara lite till dekorationen.
Lägg hälften av smeten i glasen, lägg på resten av kexsmulorna och till sist resten.
Strö över blåbären. Låt glasen stå i kylen en timma innan de serveras.
Kommentarer
Trackback