Avokadosoppa med marinerade kräftstjärtar
5 portioner
2 avokador
4 dl hönsbuljong kall
1 vitklöksklyfta
3 msk färskpressad citronsaft
salt
vitpeppar
marinad
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
100 g kräftstjärtar
gör så här
2 avokador
4 dl hönsbuljong kall
1 vitklöksklyfta
3 msk färskpressad citronsaft
salt
vitpeppar
marinad
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
100 g kräftstjärtar
gör så här
- Soppan: Skala och kärna ur avokadorna. Mixa avokadoköttet med hönsbuljong, vitlök och citronjuice till en slät soppa. Salta och peppra. Ställ i kylskåpet.
- Marinad: Blanda olivolja, vitlök, dill och basilika. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden minst en timme före servering.
- Servera soppan toppad med marinerade kräftstjärtar och droppa lite marinad runt om.
Kommentarer
Trackback